ПРАШАJ ДОЗНАJ
ДРУЖИ СЕ СПОДЕЛИ

Од млади за млади

“Младите најдобро се разбираат со нивните врсници. Затоа целата иницијатива е од – до младите.”

Конекција

“Во денешниот свет младите се повеќе се отуѓуваат едни од други. Ние сме овде да им овозможиме шанси повторно да се зближат”

Ментално здравје

Охрабрување на младите да се грижат за менталното здравје, преку отфрлање на стигмата за истото и укажување на нејзината важност.

ПрашаJ, дознаJ,
дружи се, сподели

Од млади за млади

“Младите најдобро се разбираат со нивните врсници. Затоа целата иницијатива е од – до младите.”

Конекција

“Во денешниот свет младите се повеќе се отуѓуваат едни од други. Ние сме овде да им овозможиме шанси повторно да се зближат”

Ментално здравје

Охрабрување на младите да се грижат за менталното здравје, преку отфрлање на стигмата за истото и укажување на нејзината важност.

За speakout

Иницијатива од млади за млади за подобрување на менталното здравје преку обезбедување на простор за анонимно искажување, давање помош и добивање поддршка за справување со проблемите и последиците поврзани со насилството врз и помеѓу младите.

кои сме ние?

Тимот Андромета е ентузијастички тим од 6 млади луѓе кој е формиран во 2018 година кои сакаат да го сменат општеството кон подобро. Првиот проект е SpeakOut – платформа која ќе им овозможи на младите безбеден простор за да си помогнат меѓусебно и воедно се бориме против стигмата за менталното здравје и го потенцираме значењето на истата во животот на младите.

Andrometa

ГАЛЕРИJA

инфО

Email

info@speakapp.mk

Main Office Adress

Скопје, Македонија

Напиши ни порака

кои сме ние ?

Тимот се формираше пред една година ( 2018 ), на работилница за 3-Д моделирање и печатење која траеше 3 дена. За првичната бета верзија на апликацијата ни беа потребни 3 месеци, во кои истовремено и учевме да програмираме. 

Мотив за апликацијата беа и нашите животни искуства поврзани со насилството. Секој од нас барем еднаш бил сведок или жртва на насилство, па оттаму е и нашата желба да им помогнеме на останатите. Процесот се развиваше со помош на нашите ментори и стручни лица. Секако, покрај нив во целиот процес е вклучена и нашата напорна работа. Со наградата најпрво од 1,000 долари а потоа и 20,000 долари успеавме да овозможиме услови за развој на идејата и нејзина промоција

Previous
Next

Од млади за млади

“Младите најдобро се разбираат со нивните врсници. Затоа целата иницијатива е од – до младите.”

Конекција

“Во денешниот свет младите се повеќе се отуѓуваат едни од други. Ние сме овде да им овозможиме шанси повторно да се зближат”

Ментално здравје

Охрабрување на младите да се грижат за менталното здравје, преку отфрлање на стигмата за истото и укажување на нејзината важност.

За speakout

Иницијатива од млади за млади за подобрување на менталното здравје преку обезбедување на простор за анонимно искажување, давање помош и добивање поддршка за справување со проблемите и последиците поврзани со насилство врзи помеѓу младите.

За speakout

Иницијатива од млади за млади за подобрување на менталното здравје преку обезбедување на простор за анонимно искажување, давање помош и добивање поддршка за справување со проблемите и последиците поврзани со насилство врзи помеѓу младите.

кои сме ние ?

Тимот се формираше пред една година ( 2018 ), на работилница за 3-Д моделирање и печатење која траеше 3 дена. 

Секој од нас барем еднаш бил сведок или жртва на насилство, па оттаму е и нашата желба да им помогнеме на останатите. 

Andrometa

кои сме ние ?

Тимот се формираше пред една година ( 2018 ), на работилница за 3-Д моделирање и печатење која траеше 3 дена. 

Секој од нас барем еднаш бил сведок или жртва на насилство, па оттаму е и нашата желба да им помогнеме на останатите. 

Andrometa

ГАЛЕРИJA

ГАЛЕРИJA

Напиши ни порака

Напиши ни порака

© 2019 Copyrights by SpeakOut. All rights reserved.